WPF NİN WİNDOWS FORMDAN FARKI NEDİR ?
* WPF' in Windows Form da 65 adet component bulurken wpf de 50 adet component buluyor. Bunun nedeni kullanıcıların geri bildirimleri sonucu olduğu bildirilmektedir
* WPF, görüntülemede XAML yapısını kullanarak daha esnek arayüz imkanları sunar.
* WPF de uygulamalarımızın farklı çözünürlükte grafik arayüzünün olusumunun bozulması ve bunun da basınızı çok agrıtan bir durum olduğundan bu sorun WPF' de ortadan kalkmış ve çözünürlükten bagımsız bir arayüz oluşturma imkanı sunulmuştur.
* Günümüzde grafik kartları oldukça hızlandıklarından WPF' in yeni yapısıyla arayüz oluşturulurken GDI kullanmayıp dogrudan GPU (grafik işlemcisi) üzerinden işlemler yürütülmekte böylelikle çok daha performanslı olmakta ve CPU (bilgisayar islemcisi) 'a binen fazla yük engellenmektedir.
Bilinmesi gerekenler;
Wpf yapısı itibariyle xaml okuyarak çalıştığı için tasarımları yaparken bu xaml üzerinde değişiklikler yaparak yapmak oldukça zor. Bunu en kolaya indirgemek için Expression Blend' i kurup wpf application'u seçip oldukça hızlı ve rahat bir şekilde tasarımlar yapabiliriz.
Wpf nin Mimarisi

PresentationFramework: Bu yapı wpf araçlarını(button,label vs) barındırır.
Presentation Core : Wpf nesneleri dışında özelleşmiş yeni nesnelere ihtiyaç olduğunda bu katmanda bulunan nesneler kullanılır.
milcore: wpf araçlarının görüntülenmesini sağlayan katmandır. Bu katmanda arayüz oluşturma kısmında anlatılanlar (GPU nun kullanılmaması vs) gerçekleşir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder